RENDELÉSEK ÉS INFORMÁCIÓK
info@regen50.hu

Fájdalom, gyakori és erős vizelési inger, égető és zavaros vizelet… Ha ezekkel a tünetekkel szembesül, akkor valószínűleg húgyúti fertőzéssel van dolga. A húgyúti fertőzések a légúti fertőzések után a második leggyakoribb fertőzések a népesség körében. Ahhoz, hogy megszabaduljon ezektől a problémáktól, fontos, hogy időben felismerje a tüneteket, és természetes, de hatékony megoldást találjon rájuk. Az alábbiakban megtudhatja, hogy mi a legjobb kezelés húgyúti fertőzések esetén.

HÚGYÚTI FERTŐZÉS

A húgyúti fertőzés előfordulhat a húgyutak felső és alsó részében is – a vesében, a húgycsőben és a húgyhólyagban. A húgyúti fertőzés fájdalmas és hosszan tartó is lehet. Súlyos következményekkel járhat, ha a húgyúti fertőzés átterjed a vesékre. A húgyúti fertőzések általában akkor jelentkeznek, amikor a húgycsövön keresztül baktériumok jutnak a húgycsőbe, és szaporodni kezdenek a húgyhólyagban. Az orvosok a húgyúti fertőzéseket általában antibiotikumokkal kezelik. De Ön is tehet lépéseket annak érdekében, hogy csökkentse a húgyúti fertőzés kockázatát. Az első lépés az olyan étrend-kiegészítők szedése, mint a REGEN50 és a REGEN50 STRONG, amelyek válogatott természetes összetevőikkel bizonyítottan enyhítik a húgyúti problémákat.

A HÚGYÚTI FERTŐZÉS TÜNETEI

A húgyúti fertőzés tünetei viszonylag azonosak a férfiaknál és a nőknél, különösen, ha felső húgyúti fertőzésről van szó. A férfiak a szokásos tüneteken kívül végbélfájdalmat is tapasztalhatnak húgyúti fertőzés esetén. Az alsó húgyúti fertőzésben szenvedő nőknél egyéb tünetek mellett kismedencei fájdalom is jelentkezhet.

A húgyúti fertőzéseket nem mindig kísérik tünetek, de ha mégis előfordulnak, akkor a következők lehetnek:

 • Erős és intenzív vizelési inger
 • Égető érzés vizelés közben
 • Kis mennyiségű vizelet gyakori ürítése
 • Zavaros vizelet
 • Vörös, világos piros vagy barna vizelet
 • Intenzív szag
 • Kismedencei fájdalom, nőknél különösen a medence közepén és a szeméremtest környékén.

A HÚGYÚTI FERTŐZÉSEK TÍPUSAI

A húgyúti fertőzések idősebb felnőtteknél összetéveszthetők más betegségekkel is. A húgyúti fertőzések minden típusa specifikus tünetekkel jár, attól függően, hogy a húgyúti rendszer melyik része érintett.

A húgyúti fertőzés tünetei, amikor a vesék érintettek (akut vesemedence-gyulladás):

 • Fájdalom a hát felső részén és a csípőben
 • Magas testhőmérséklet
 • Láz és hidegrázás
 • Hányinger
 • Hányás

A húgyúti fertőzés tünetei, ha a húgyhólyagot érinti (hólyaghurut):

 • Nyomás érzete a medencén
 • Kellemetlen érzés az alhas tájékán
 • Gyakori, fájdalmas vizelés
 • Véres vizelet

A húgyúti fertőzés tünetei, ha a húgycső érintett (húgycsőgyulladás):

 • Égető érzés vizelés közben
 • Titok

HÚGYÚTI FERTŐZÉSEK FÉRFIAKNÁL

A legtöbb húgyúti fertőzést az Escherichia coli (E. coli) baktérium okozza, amely a szervezetben természetesen is jelen van. A baktérium ilyenkor bejut a húgycsőbe. A húgycső egy olyan vezeték, amely a húgyhólyagból a péniszen keresztül vezeti el a vizeletet. A férfiaknál a vizeletürítési problémák idősebb korban gyakoribbak. Ennek egyik oka, hogy az idősebb férfiaknál nagyobb valószínűséggel alakul ki nem rák okozta prosztatamegnagyobbodás, az úgynevezett jóindulatú prosztata megnagyobbodásA prosztata a húgyhólyag “nyakát” veszi körül, ahol a húgycső a hólyaghoz kapcsolódik. A prosztata megnagyobbodása elzárhatja a hólyag nyakát, megnehezítve a vizelet szabad áramlását. Ha a hólyag nem ürül ki teljesen, a baktériumok, amelyek általában a vizelettel távoznak, elszaporodhatnak.

Húgyúti fertőzések férfiaknál

Tudja meg, melyek a legjobb prosztatagyógyszerek

Egyéb tényezők, amelyek növelhetik a húgyúti fertőzés kockázatát:

 • Fizikai aktivitás hosszú ideig tartó hiánya
 • Nem elegendő folyadékbevitel
 • A közelmúltban végzett húgyúti műtét
 • Cukorbetegség
 • Széklet inkontinencia
 • Anális szex (a baktériumnak való megnövekedett kitettség miatt)

DIAGNÓZIS ÉS KEZELÉS

A húgyúti fertőzés diagnosztizálásához orvosa vizeletmintát kérhet, hogy ellenőrizze, a vizelete tartalmaz-e baktériumokat vagy gennyet. A genny a húgyúti fertőzés egyértelmű tünete. Ha orvosa megnagyobbodott prosztatára gyanakszik, digitális végbélvizsgálatot végezhet, amelynek során a végbél falán keresztül egy kesztyűs ujjal kitapintja a prosztatát. Ha a diagnózis húgyúti fertőzés, az orvos antibiotikumot fog felírni.

A HÚGYÚTI FERTŐZÉSEK TERMÉSZETES KEZELÉSE

A húgyúti fertőzések és betegségek megelőzése érdekében a legfontosabb dolog, hogy csökkentsük a baktériumok bejutásának lehetőségét a húgyúti rendszerbe.

A lépések, amelyeket Ön is megtehet, a következők:

 • Vizeljen akkor, amikor szükségét érzi, ne késleltesse a vizelést.
 • Igyon sok folyadékot, hogy megszabaduljon a vizeletben lévő esetleges baktériumoktól.
 • Ha meleg van és sokat mozog, igyon több folyadékot.
 • WC-használat után elölről hátrafelé törölje le a vizeletet.
 • Tartsa tisztán és szárazon a nemi szerv területét, mivel a baktériumok a nedves területeken szaporodnak és telepednek meg.
 • Szedjen étrend-kiegészítőket

A LEGJOBB KEZELÉS HÚGYÚTI FERTŐZÉS ELLEN

A húgyúti fertőzést kordában tartható, és megelőzésként ajánlott a bevált étrend-kiegészítők, például a REGEN50 és REGEN50 STRONG kapszulák szedése. A REGEN50 természetes kapszulák a prosztata és a húgyutak regenerálására szolgálnak, és a prosztatabetegséggel járó tünetek megelőzésére és megszüntetésére is alkalmazhatók. Nyolc természetes összetevőből álló hatékony formulát tartalmaznak, amelyek évszázadok óta ismertek erőteljes gyulladáscsökkentő hatásukról. A prosztatára, a húgyutakra és a tesztoszteron hormon normál szintjének fenntartására gyakorolt pozitív hatásukat számos tudományos vizsgálat bizonyította. A REGEN50 természetes formula széleskörű pozitív és gyógyító hatással van a test minden szervére és testrészére. Hatékony az olyan egészségügyi problémák esetén, mint a nehézkes hólyagürítés, az éjszakai és nappali gyakori vizelés inger, a vizeletinkontinencia, a gyenge vizeletáramlás, a vizeletürítési bizonytalanság, a nem megfelelő vizeletürítés érzése, a vizelés utáni csöpögés és a fájdalmas vizelés. Rendszeres, a használati utasításnak megfelelő használat esetén hosszú távú hatás érhető el és rendkívül hatékony. A REGEN50 nem okoz mellékhatásokat.

A REGEN50 STRONG ugyanazon összetevők alapján működik, mint a REGEN50, de magasabb és erősebb koncentrációban tartalmaz 12 aktív, természetes összetevőt, amelyek évszázadok óta ismertek gyulladáscsökkentő hatásukról. A STRONG formula akár négyszer hatékonyabb, mint a piacon jelenleg kapható hasonló termékek. A visszatérő vagy gyakori vizeletürítési problémákkal és fertőzésekkel küzdő férfiaknak különösen érdemes megfontolniuk a REGEN50 vagy a REGEN50 STRONG kapszula szedését.

HÚGYÚTI FERTŐZÉSEK NŐKNÉL

A legtöbb húgyúti fertőzést baktériumok okozzák, de néhányat gombák és ritka esetekben vírusok is előidézhetnek. A húgyúti rendszer a vesékből, a húgyvezetékekből, a húgyhólyagból és a húgycsőből áll. A legtöbb alsó húgyúti fertőzés csak a húgycsövet és a húgyhólyagot érinti. A felső húgyúti fertőzések azonban a húgycsövet és a veséket is érinthetik. Bár a felső rész húgyúti fertőzései ritkábbak, mint az alsó rész húgyúti fertőzései, általában súlyosabbak is. A húgyúti fertőzés az egyik fő oka annak, hogy az orvosok azt tanácsolják a nőknek, hogy WC-használat után elölről hátrafelé töröljék le a vizeletet. A húgycső az a cső, amely kivezeti a vizeletet a húgyhólyagból, és a végbélnyílás közelében található. A vastagbélből származó baktériumok, mint például az E. coli, néha a végbélnyílásból a húgycsőbe juthatnak. Onnan a húgyhólyagba juthatnak, és ha a fertőzést nem kezelik, megfertőzhetik a veséket. A nők húgycsöve rövidebb, mint a férfiaké, és ez megkönnyíti a baktériumok számára, hogy a hólyagba jussanak. A baktériumok közösülés során is bekerülhetnek a húgyutakba. Egyes nők genetikai vagy anatómiai felépítésük miatt nagyobb valószínűséggel szenvednek húgyúti fertőzésektől és hólyaggyulladásban. A cukorbeteg nők nagyobb kockázatnak lehetnek kitéve a legyengült immunrendszer miatt. A kockázatot növelő egyéb állapotok közé tartoznak a hormonális változások, a szklerózis multiplex, és minden, ami befolyásolja a vizeletáramlást, például a vesekő, a stroke és a gerincvelő sérülése. A húgyúti fertőzést általában CT- vagy mágneses rezonanciás képalkotó eljárással és egy hosszú, hajlékony csővel – cisztoszkóppal – diagnosztizálják, amely lehetővé teszi a húgycső és a húgyhólyag vizsgálatát.

Húgyúti fertőzések nőknél

A KRÓNIKUS HÚGYÚTI FERTŐZÉS ÉS KEZELÉSE

Idősebb férfiaknál a húgyúti fertőzések meglehetősen gyakoriak, és összefüggnek a megnagyobbodott prosztatával, valamint a korral járó egyéb betegségekkel. A húgyúti fertőzések valamivel gyakoribbak a nőknél, mint a férfiaknál. Azok a nők, akiknek egyszer már volt ilyen fertőzésük, nagyobb valószínűséggel kapják el újra. A legtöbb esetben minden egyes fertőzést más-más típusú vagy törzsű baktérium okoz. Egyes baktériumok képesek megtámadni a szervezet sejtjeit és elszaporodni, antibiotikumoknak is ellenálló baktériumtelepet létrehozva. A visszatérő gyulladásra hajlamos nőknél antibiotikum-profilaxisra van szükség, ami azt jelenti, hogy a kezdeti gyógyulást követően még hat hónapig alacsonyabb koncentrációjú antibiotikumot írnak fel. Azoknak a nőknek, akiknek az év során gyakrabban van hólyaghurutjuk, vizelettenyésztéses vizsgálatot kell végeztetniük, hogy kiderüljön, milyen baktériumok vannak jelen, és melyik antibiotikum hatásos. Két héttel a kezelés befejezése után ismét vizelettenyésztést kell végezni, hogy lássák, megszűnt-e a gyulladás. A kezeletlen hólyaggyulladás időseknél nagyon gyorsan vesegyulladássá és uroszepszissé fajulhat. Fiatalabbaknál ritkábban fordul elő, de a hólyaghurutot kezelni kell, különösen terhes nők esetén.

Mivel az antibiotikumok szedése soha nem veszélytelen, mert rezisztencia alakulhat ki, és a bélflóra egyensúlya is felborulhat, érdemes kipróbálni az olyan természetes gyógymódokat, mint a REGEN50 kapszula. A REGEN50 kapszulák bármilyen korban szedhetők férfiak és nők esetén is. A REGEN50 kapszulákat a középkorú és idősebb férfiak és nők mellett a fiatalabb férfiak és nők is alkalmazzák a megfelelő hormonszint fenntartása, a vizeletürítési problémák megelőzése és az általános vizelet-egészségügyi állapot fenntartása érdekében. Rendszeres, a használati utasításoknak megfelelő használat esetén hosszú távú hatását érhetnek el és rendkívül hatékonyak. A REGEN50 kapszula nem okoz mellékhatásokat, és megvásárlásához nem szükséges recept.

Megelőző intézkedések visszatérő húgyúti fertőzésekben szenvedő nők számára

 • A megfelelő folyadékbevitel gyakoribb vizelési ingerhez vezet, ami segít eltávolítani a baktériumokat a húgyutakból és csökkenti a fertőzések kockázatát
 • A magasabb C-vitamin-bevitel savasabbá teszi a vizeletet, és kedvezőtlen feltételeket teremt a fertőzést okozó baktériumok szaporodásának. A REGEN50 étrend-kiegészítő többek között jelentős mennyiségű vitamint is tartalmaz.
 • A probiotikumok segíthetnek a húgyúti fertőzések megelőzésében, akár önmagukban, akár antibiotikumokkal együtt szedjük őket.
 • A hatékony étrend-kiegészítők szedése az alábbi tippekkel együtt megelőzheti a visszatérő húgyúti fertőzéseket.

Tudjon meg többet!

PROSZTATAGYULLADÁS – A FÉRFIAK MEREVEDÉSI ZAVARAINAK ÉS VIZELETÜRÍTÉSI PROBLÉMÁINAK OKA!

Regen50- a legjobb gyogyszer a hugyutak kezelesere