RENDELÉSEK ÉS INFORMÁCIÓK
info@regen50.hu

A merevedési zavar bizonyos artériás prosztatabetegségek esetén is előfordulhat, például érelmeszesedés vagy magas koleszterinszint miatt, emiatt a barlangos test artériája nem kap megfelelő vérellátást. Ez okozza a merevedési zavarok 40-80%-át.

A cukorbetegség közvetlenül vagy közvetve befolyásolja az érelmeszesedést vagy perifériás neuropáthia kialakulását, és a betegek 50%-ánál az erekció romlásához vezet.

Különböző gyógyszerek (például: vérnyomáscsökkentők, hormonok, pszichotropikus gyógyszerek, nyugtatók, antacidák, H2-receptor blokkolók) az esetek kb. 15%-ában vezetnek a merevedés romlásához.

Neurogenikus betegségek, például a sztrók, az Alzheimer-kór, a sclerosis multiplex, a gerincvelő sérülések (műtéti vagy nem sebészeti eljárások eredményeként), a vérerek és idegek károsodása a kismedencében, valamint a péniszt ért traumák felelnek a merevedési zavarok 10%-áért.

Néhány olyan betegség, amely a vér tesztoszteronszintjének csökkenését eredményezi, például a hipogonadizmus, a hiperprolaktinémia, szintén okozhatnak merevedési zavart-

A krónikus betegségek, például az urémia, a rosszindulatú cachexia és a krónikus szívbetegségek szintén gyenge merevedést okozhatnak.

A prosztata betegségei, például a Peyronie-kór („plakk” képződése a pénisz hámszövetében), amely csökkenti a bevonat rugalmasságát és a véna ellenálló képességét, ezzel növelve a vér kiáramlását a barlangos testből szintén egészségtelen és gyenge erekciót eredményezhet.

A leggyakoribb prosztatabetegségek:

A prosztata betegségeit időben fel kell ismerni és a merev és egészséges erekció elérése, az impotencia megelőzése és a prosztata normál működése érdekében kezelni is kell őket.

Az öregedés csökkenti a libidót, a pénisz érzékenységét és merevségét, valamint csökkenti a szexuális közösülés és az orgazmus gyakoriságát.

Gyógyszerek, amelyek megakadályozhatják az egészséges és merev erekció elérését:

  • Vízhajtók
  • Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek
  • Antidepresszánsok
  • Epilepszia gyógyszerek
  • Szteroidmentes gyulladáscsökkentők
  • Parkinson-kór elleni gyógyszerek
  • Artimia elleni gyógyszerek
  • Prosztatarák elleni gyógyszerek
  • Kemoterápia

A fent említett gyógyszerek nem feltétlenül vezetnek merevedési zavarhoz. Hasonlóképpen a nem megfelelő erekció a következőktől is függhet: a gyógyszer típusától, az adagtól és a betegség kezelésének időtartamától. Ha a fenti gyógyszerek bármelyikének felírása után merevedési zavart és/vagy bármilyen merevedési rendellenességet észlel, forduljon orvosához további tanácsokért. A legtöbb esetben a gyógyszert másik gyógyszerrel is lehet helyettesíteni, ami könnyen megoldhatja a merevedési zavart, miközben az egyéb egészségügyi problémáit is kezeli.

Tudja meg, milyen módszerekkel kezelheti a prosztata betegségek okozta merevedési zavart >