RENDELÉSEK ÉS INFORMÁCIÓK
info@regen50.hu

Gyógyszeres kezelés esetén az 5. típusú foszfodiészteráz inhibitorok (PDE5i) és az olyan speciális természetes étrendkiegészítők használata az első, mint például a REGEN50

A prosztata megbetegedések diagnosztizálásánál fontos felbecsülni a kockázati tényezőket, például; GUK, lipidogram, tesztoszteron, prolaktin, testtömegindex, vérnyomás. Az egészséges erekció elérésére és fenntartására való képtelenség minden okát meg kell találni. Az egyik első lépés arra ösztönözni a merevedési zavarral és impotenciával küzdő férfiakat, hogy változtassák meg jelenlegi életmódjukat, különösképpen a következők esetén: több a fizikai aktivitás/testmozgás (de kerülje a lovaglást és a kerékpározást), csökkentse a túlsúlyt, hagyja abba a dohányzást és/vagy az alkoholfogyasztást, és esetenként ne szedjen bizonyos gyógyszereket.

Léteznek olyan gyógyszerek is, amelyek mellékhatásai lehetnek a merevedési zavar és az impotencia, ezért ebben az esetben tanácsos orvoshoz fordulni, aki helyettesítheti a kezelést olyan gyógyszerrel, amely nem okoz merevedési zavart.

A merevedési zavar, vagyis az impotencia egyik leggyakoribb oka a prosztata megbetegedése vagy a megnagyobbodott prosztata. Alacsony vagy közepes intenzitású prosztata megbetegedések esetén természetes étrendkiegészítők használata ajánlott, mivel a testre gyakorolt pozitív hatásaik széles spektruma miatt nemcsak az erekcióra és a prosztatára, hanem a libidóra és életerőre is kihatnak stb. A kifejezetten a prosztata és az erekció (impotencia) problémáira készült, minőségi (például az EU-ban gyártott) étrendkiegészítők általában nem okoznak mellékhatásokat, és vény nélkül kaphatók. Jelenleg a leghatékonyabb természetes étrendkiegészítők azok, amelyek ezen összetevők nagy részét tartalmazzák: szabalpálma, csalángyökér, maca, tökmag, afrikai szilvafa, likopin, L-arginin, cink, magnézium, B6-, E-, C-vitamin, indiai tömjénfa.

Az ilyen életmód-beli változtatások után körülbelül három (3) – négy (4) hónappal várható az első pozitív hatás. Az életmódváltozás fontos tényezője a szorongás/stressz csökkentése és a partnerrel való kommunikáció, ezért minden egyes betegnek javasolni kell, hogy a partnerével együtt járjon kezelésre.

A merevedési zavar által kiváltott prosztata megbetegedés gyógyászati kezelése esetén az első választás az 5. típusú foszfodiészteráz inhibitor (PDE5i) alkalmazása. Jelenleg négy (4) gyógyszerfajtát regisztráltak a Magyarországon történő felhasználásra, ez a: szildenafil, avanafil, tadalafil és vardenafil. Nyilvánvaló különbségek vannak közöttük, különös tekintettel az orvosi hatékonyságukra, és nagyon fontos észben tartani, hogy a betegekkel folytatott gyakorlati kezelés során fontos hangsúlyozni, hogy a gyógyszer csak 45 perc elteltével hat (a tadalafil esetén még egy kicsit később). Fontos, hogy a beteg megértse, hogy ezek nem azonnal hatnak.

Fontos hangsúlyozni azt is, hogy ezek a gyógyszerek nem befolyásolják a szexuális vágyat (csak az erekciót), és ez elengedhetetlen a prosztata megbetegedések vagy bármely más egészségügyi állapot kezelésére. Ezenkívül a prosztata megbetegedések gyógyszeres kezelése sem fog azonnal hatni, mivel inkább hosszútávon kezelés és gyógyszerhasználat után fogja tapasztlani az impotenciára és merevedésre gyakorolt hatást.

A fenti okok miatt néha jobb lehet ártalmatlan, de hatékony és biztonságos természetes étrendkiegészítőkkel (például REGEN50) kezdeni, és csak akkor kezdjen új kezelést vényköteles gyógyszerekkel, ha ezek nem válnak be, és kizárólag orvos felügyelete mellett.

PROSZTATA MEGBETEGEDÉSEK KEZELÉSE

PROSZTATA MEGBETEGEDÉSEK KEZELÉSE

A megelőzés és a korai beavatkozás nélkülözhetetlen a sikeres gyógyuláshoz!

Szinte minden olyan betegség kezelhető, amely befolyásolja az egészséges és merev erekciót, még prosztata rák is, de a kulcs a betegség korai felismerése, diagnosztizálása és kezelése, valamint az időben történő reakció.

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás, más néven prosztata megnagyobbodást vizsgáló tanulmányok azt mutatták, hogy ha a kezelést nem kezdik el időben, akkor a gyógyulás kevésbé lesz gyors és a betegek egészségére gyakorolt pozitív eredmények jelentősen csökkennek. A prosztata megbetegedések kezelésének hiánya miatt az elzáródások súlyosan károsíthatják a hólyagot is. Ha a prosztatagyulladás krónikus prosztata megbetegedéssé alakul, hosszú távú kezelésre számíthat, amelyet hosszabb ideig folyamatosan meg kell majd ismételni.

A prosztata rendszeres ellenőrzése elősegítheti a korai felismerést és a sikeres kezelést. A prosztata kivizsgálása a szokás éves kivizsgálás része kell legyen. Az 50 évesnél idősebb férfiak számára ezek a prosztata-vizsgálatok különösen fontosak, és rendszeresen el kell végezni őket. Ezenkívül a vizsgálat részeként rendszeres PSA-tesztet is érdemes elvégezni.

A 45 éven felüli férfiak, akik először tapasztalnak prosztata megbetegedés okozta merevedési zavart, gyakran nem fordulnak azonnal orvoshoz kellemetlenség, félelem vagy más ok miatt. Határozottan javasoljuk, hogy forduljon orvosához a diagnosztika érdekében, és a lehető leghamarabb kezdje el kezelni a prosztatáját és az impotenciát. Ha a prosztata megbetegedés vagy a merevedési zavar tünetei enyhék vagy közepesek, először próbálja ki a speciális természetes étrendkiegészítőket (pl. REGEN50).