RENDELÉSEK ÉS INFORMÁCIÓK
info@regen50.hu

Az egészséges és merev erekció elérésének képtelenségét befolyásoló prosztatabetegség okától függően a kezelés eltérő lehet.

A prosztata és a merevedési zavar kezelésének legújabb módszere a természetes, ártalmatlan étrendkiegészítők (pl. REGEN50). Ez a terápia enyhe vagy közepes tünetek esetén alkalmazható.

A súlyos merevedési zavar és prosztata megbetegedések orvosi kezelést igényelnek. A terápiák között szerepel az 5. típusú foszfodieszteráz inhibitorok alkalmazása (amely messze a leggyakoribb és leghatékonyabb kezelés, bár a szív- és érrendszeri betegek esetén különös óvatossággal kell alkalmazni őket), a hormonpótló terápia (vagy egyéb olyan terápia, amely a probléma esetén korrigálja a hormonális egyensúlyhiányt alacsony a tesztoszteronszint vagy magasabb prolaktinszint esetén), a prosztaglandin-E1 intrakavernális injekciója, a sebészeti kezelés vagy az alternatív módszereknek használata.

Bizonyos esetekben lehetséges a merevedési zavar gyógyítása a jelenlegi kezelés/terápia megváltoztatásával, ha a merevedési zavar androgén (és ezáltal valamilyen antihipertenzív, hormonális, epilepsziás, antidepresszáns, antihisztaminok vagy egyéb hatású gyógyszerek okozzák).

Meg kell jegyezni, hogy még mindig nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a merevedési zavar kezelésére szolgáló gyógyszerek alkalmazása pozitív hatással lenne a kardiovaszkuláris kockázat csökkentésére. Léteznek olyan tanulmányok, amelyek azt mutatják, hogy az alacsony tesztoszteronszintű férfiaknál a szisztematikus hormonpótló kezelés (valamint az 5. típusú foszfodieszteráz inhibitorok alkalmazása esetén cukorbetegeknél) bizonyos kardiovaszkuláris kockázati tényezők csökkenésével és a várható élettartam javulásával jár.

Ezen eredményeket még nem ismerte el az orvosi szakma, azonban meg kell jegyezni, hogy a merevedési zavar kezelése a magas vérnyomás, a cukorbetegség és az emelkedett vérlipidszint szokásos kezelésével valamint a testtömeg szabályozásával és a dohányzás abbahagyásával együtt jelentős pozitív egészségügyi eredményeket hozhat.

Végül pedig meg kell jegyezni, hogy az merevedési zavar olyan rendellenesség, amely minden szempontból mélyen befolyásolja a férfiak életét, és hogy a kezelés rendkívül előnyös, ha multidiszciplináris megközelítést alkalmazunk (urológus, endokrinológus, pszichiáter, pszichológus bevonásának fontossága), amely a lehető legjobb megközelítés.

Kezelési lehetőségek:

Nem invazív kezelések:

  • Rendszeres orvosi konzultáció és ellenőrzés
  • Természetes étrendkiegészítők (pl. REGEN50) használata
  • Gyógyszeres kezelés/pszichoterápia
  • Vákuumos eszközök és segédeszközök

Invazív kezelések:

  • Transzuretrális gyógyszeres kezelés
  • Intrakavernális injekciók
  • Protézis alkalmazása – pénisz implantátumok
  • Artériák és erek sebészeti rekonstrukciója

Gyógyszerek:

A merevedési zavar kezelésére szolgáló gyógyszerek a következőket jelenthetik: szildenafil, apomorfin, fentolamin és tesztoszteron. A merevedési zavar legismertebb kezelése a mai napig a szildenafil. A gyógyszert egy (1) órával a nemi közösülés előtt kell bevenni. Hatékonysága a szexuális stimulációval függ össze, amely lehetővé teszi az erekció elérését és fenntartását. Meg kell jegyezni, hogy önmagában a szildenafil nem eredményez erekciót, és nem okoz nem kívánt és/vagy tartós erekcióhoz. A gyógyszer az alkalmazás után legfeljebb négy (4) órán keresztül hat.

Injekciók: Ez a módszer a prosztaglandin-E1 befecskendezését jelenti, amely a prosztaglandin-E hormon szintetikus változata, és közvetlenül az izomszövetbe jut be. Annak ellenére, hogy a tűk nagyon kicsik, mégis kellemetlen élmény lehet néhány beteg számára.

Hormonok: A tesztoszteron egy olyan hormon, amelyet a herék termelnek, és ez felelős a férfi nemi jellegek normál fejlődéséért. Ezenkívül javítja a vérkeringést és szabályozza az erek tágulását is. Ezt a kezelést általában azoknál a férfiaknál alkalmazzák, akiknél csökkent a vér tesztoszteronszintje.

Protézis és műtéti eljárások: Ez a kezelés folyadékkal töltött csöveket beültetését jelenti és akár műtéti eljárásokat is igényelhet a férfi nemi szerven.

Speciális természetes étrendkiegészítők: Ezen módszer alkalmazása az utóbbi időben jelentős növekedést mutatott, mivel ártalmatlan és hatékony, ha alacsony vagy közepes intenzitású prosztata problémákban és merevedési zavarban szenved. A legnépszerűbb speciális étrendkiegészítők, amelyek sikeresen javítják a prosztata működését és csökkentik vagy teljesen megszűntetik a merevedési zavart, a REGEN50 és a REGEN50 STRONG, amelyeket a Nutrilago®, a természetes étrendkiegészítők és krémek közismert német gyártója készít.

Tudjon meg többet az alternatív gyógymódokról >