RENDELÉSEK ÉS INFORMÁCIÓK
info@regen50.hu

Az okok és a kockázati tényezők nagyon hasonlóak a szív- és érrendszeri betegségekhez.

A merevedésre való képtelenség gyakorisága és a prosztata problémák általában a férfiak életkorától függenek, ezért némileg logikus (és sok tanulmány is megerősítette), hogy a kockázat az életkorral növekszik, és különösen a 65 feletti férfiak esetén áll fenn a kockázat. Érdekes, hogy az előfordulás gyakoriságának növekedése különösen az egészségügyben dolgozó férfiak (orvosi személyzet és orvosok) esetén fordul elő. 40 évvel ezelőtt a merevedési zavar ritka voltak, mindössze a férfiak 4%-át érintette, de az elmúlt 70 évben egyre gyakoribbá vált, és ma már a férfi lakosság 50%-át érinti.

A prosztatabetegség kockázati tényezői között szerepel a magas vérnyomás, a krónikus stressz, az elhízás, a diszlipidémia és a testmozgás hiánya, így a kockázati tényezők nagyok hasonlítanak a szív- és érrendszeri betegségekhez. Valójában a prosztata betegség eredményeként fellépő merevedési zavart gyakran hasonlítják össze a szív- és érrendszeri betegségekkel, mivel mindkettőt az az artériák elzáródása vagy szűkülése okozza. A prosztata artériák átmérője nagyon kicsi, hasonlóan a kardiovaszkuláris artériákhoz, ezért rendkívül fontos, hogy azok a férfiak, akik prosztata és merevedési problémákat tapasztalnak, kivizsgáltassák a szív- és érrendszeri állapotuk is. A megfelelő intézkedésekkel történő azonnali fellépés megakadályozhatja a jövőbeli komplikációk előfordulását és az egészségügyi problémákat.

Az erekció hiánya, nem megfelelő intenzitása, vagy ha nem tart ki a szexuális közösülés végéig prosztata betegségre is utalhat, amely merevedési zavart okozhat. Mint már említettük, a prosztatabetegségek a 40 évnél fiatalabb férfiak közel 50%-ánál okoznak merevedési zavart (ezt több tanulmány is alátámasztotta), akik esetén a súlyos és kevésbé súlyos prosztata problémákról van szó, és nehézséget okoz nekik a merev, egészséges erekció elérése.

Bizonyos tanulmányok kimutatták, hogy kapcsolat áll fenn számos szív- és érrendszeri betegség, a korai halálozás és a prosztata betegség szenvedő férfiak között, akik képtelenek merevedést elérni. Például, egy hatéves kutatás során kimutatták, hogy az merevedési problémák 44%-kal növelik a kardiovaszkuláris problémák kockázatát, 39%-kal növelik a sztrók kockázatát, 62%-kal növelik a szívinfarktus veszélyét, emiatt pedig 25%-kal növelik a haláleset valószínűségét.

Ha a fentiek mindegyikét figyelembe vesszük, láthatjuk, hogy a 40 év feletti férfiak esetén nagyon fontos a rendszeres ellenőrzés, a korai észlelés és kezelés érdekében. Ez különösen igaz azokra a férfiakra, akik már tapasztalták a fentebb azonosított kockázati tényezőket, vagy észrevették, hogy erekciójuk nem elég erős a normális nemi közösüléshez.

Hasznos kitölteni az MMM kérdőívet (egy teszt a merevedés minőségi mutatójának meghatározására), amely öt (5) kérdést tartalmaz az erekciós működéssel kapcsolatban az elmúlt hat (6) hónap során. Mindegyik választ egy (1) és öt (5) között kell pontozni, ha a pontszám kevesebb, mint 21, akkor ajánlott további vizsgálatokat végezni, például hormonvizsgálatokat (teljes tesztoszteron, FHS, LH, ösztradiol, TSH és prolaktin) és néhány esetben elektronikus neurográfiára vagy doppler-vizsgálatra is szükség lehet. Ez egy olyan teszt, amely felméri a merevedés működését, és kimutatja, hogy a merevedési zavart prosztatabetegség okozza-e. A teszt során Prosztaglandin-E1 anyagot fecskendeznek a barlangos testbe annak érdekében, hogy megfelelő betekintést kapjunk az erekció működésébe és elkerülhessük a bonyolult diagnosztikai kezelést.

Tudja meg, mi okozza, hogy nem képes egészséges és merev erekcióra >