RENDELÉSEK ÉS INFORMÁCIÓK
info@regen50.hu

Gyakori vizelés? Fájdalmas vizelés? Láz? Impotencia és a libidó elvesztése? Ezek mind olyan tünetek, amelyek prosztatagyulladásra utalhatnak. Ebben a cikkben megtudhatja, mi a prosztatagyulladás, hogyan különböztetjük meg, és hogyan lehet természetes módon megelőzni és enyhíteni a prosztatagyulladás tüneteit.

A prosztata a férfi reproduktív rendszer részét képező mirigy. Közvetlenül a húgyhólyag alatt és a vastagbél előtt található. Akkora, mint egy gesztenye, és alapvető funkciója, hogy folyadékot termeljen az ondóhoz.

prosztatabetegség

A prosztatabetegség az egyik leggyakoribb egészségügyi probléma a férfiaknál, és kismedencei fájdalom, vizelési zavarok és szexuális diszfunkció formájában nyilvánul meg.

A leggyakoribb prosztatabetegségek a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás, a prosztatarák és a prosztatagyulladás.

PROSZTATAGYULLADÁS

A prosztatagyulladás a prosztata gyulladása és duzzanata, amely az alhas és a nemi szervek területén jelentkező fájdalommal, nehéz és fájdalmas vizeléssel és merevedési problémákkal jár.

A prosztatarákkal ellentétben, amely általában az idősebb férfiakat érinti, a prosztatagyulladás minden korosztályt érint. Évente több mint 2 millió prosztatagyulladásos esetet diagnosztizálnak világszerte.

Fajdalmas-vizeles

A PROSZTATAGYULLADÁSNAK 4 TÍPUSA VAN:

1. Akut bakteriális prosztatagyulladás

Bizonyos baktériumtípusok, például az Escherichia coli okozza.

A prosztatagyulladás ezen típusánál a tünetek akár 3 hónapig is eltarthatnak, ritkán fordul elő, és hirtelen és intenzív tünetekkel jelentkezik. Az akut bakteriális prosztatagyulladás tünetei közé tartozik a láz, erős fájdalom az alhas, a hát és a gát területein, gyakori vizelési inger és fájdalmas vizelés. Gyakran előfordul a vizeletvisszatartás (vizeletürítési képtelenség). Az akut bakteriális prosztatagyulladás legsúlyosabb szövődménye a szepszis. Az esetek 5-10%-ában az akut prosztatagyulladás krónikussá válik.

2. Krónikus bakteriális prosztatagyulladás

Az akut bakteriális prosztatagyulladáshoz hasonlóan a krónikus bakteriális prosztatagyulladást is bizonyos baktériumtípusok, például az Escherichia coli okozhatják. A gyulladás tünetei 3 hónapnál tovább is eltartanak, és a betegség hosszabb tünetmentes időszakok után jelentkezik, a tünetek hosszabb idő után jelentkeznek. A krónikus bakteriális prosztatagyulladás tünetei enyhébbek, mint az akut bakteriális fertőzés esetén, és a has, hát, gát és ágyék tájékán jelentkező fájdalom jellemezi, valamint nyomás, gyakori, nehézkes és éjszakai vizelés, égető érzés, gyenge és szakaszos vizeletáramlás, szexuális diszfunkció, impotencia, libidóvesztés és fájdalmas magömlés is jelentkezhet.

3. Krónikus prosztatagyulladás / krónikus kismedencei fájdalom szindróma

A betegség ezen típusának okai gyakran ismeretlenek.

A krónikus prosztatagyulladás vagy krónikus kismedencei fájdalom szindróma a prosztatagyulladásos esetek 80-90%-át teszi ki. A tünetek változatosak, de leggyakrabban a nemi szervek és az anorectalis terület fájdalma, az egész medence fájdalma, gyenge és szakaszos vizeletürítési nehézségek és szexuális diszfunkció jellemzik, amely általában fájdalmas vagy korai magömlésben és impotenciában nyilvánul meg. A tünetek 6 hónapon belül, legalább 3 hónapon át vannak jelen.

4. Tünetmentes prosztatagyulladás

A tünetmentes prosztatagyulladás az összes prosztatagyulladásos eset 10%-át teszi ki, és a leggyakoribb okai a Chlamydia trachomatis és az Ureaplasma urealyticum baktériumok. Ez egy tünetmentes gyulladás, és leggyakrabban úgy fedezik fel, hogy a vizeletben gyulladásos sejteket találnak bizonyos más betegségek, például meddőségi kezelés során.

KEZELÉS

A kezelés az etiológiától függően változik, de leggyakrabban a következőkből áll:

 • Antibiotikum-terápia
 • Alfa-blokkolók
 • Természetes kiegészítők (REGEN50)
 • A hőmérséklet csökkentése
 • Pihenés
 • Hidratálás

A prosztata tályog ritka eseteiben sebészeti megközelítést alkalmaznak.

Az egészséges életmód fenntartása segít a prosztata egészségének megőrzésében, és ez magában foglalja:

 • Az alkohol, a koffein, a fűszeres ételek és a cigaretta kerülését
 • Rendszeres testmozgást
 • Az egészséges testsúly fenntartását
 • A stressz kerülését
 • Megfelelő vízfogyasztást

Ha prosztatagyulladás tünetei jelentkeznek, nem szabad figyelmen kívül hagyni őket, és orvoshoz kell fordulni.

A természet, mint szövetséges a prosztatagyulladás kezelésében

A természet és a gyulladáscsökkentő termékei rendkívül hatékonynak bizonyultak a prosztatagyulladás tüneteinek megelőzésben és az enyhítésben, ezért a férfiaknak olyan természetes étrend-kiegészítők szedése ajánlott, mint a REGEN50, amely olyan bizonyítottan hatékony összetevőkben gazdag, mint például:

 • Szabalpálma
 • Csalángyökér kivonat
 • Tökmag
 • Paradicsom kivonat
 • C-, E- és B6-vitamin
 • Cink

A piacon számos különböző természetes étrend-kiegészítők van forgalomban, amelyeket természetes gyógyszerként javasolnak a prosztatagyulladás elleni küzdelemhez, de fontos, hogy ismerjük a bennük lévő összetevőket és azok arányát, hogy minőségi terméket választhassunk.

A REGEN50 és a REGEN50 STRONG azok a termékek, amelyek a hatékony természetes összetevők megfelelő mennyiségét tartalmazó összetételüknek köszönhetően kivételesen hatékonynak bizonyultak.

Részletesebb információk az összetevőkről, hatásokról, alkalmazásról, valamint arról, hogy hogyan és hol lehet megvásárolni a REGEN50 és REGEN50 STRONG készítményeket, a hivatalos weboldalukon találhatók.