RENDELÉSEK ÉS INFORMÁCIÓK
info@regen50.hu

Természetes és bizonyítottan hatékony megoldás a prosztata,
a húgyutak, a potencia, a libido és vitalitás gondjaira

regen50 promo image
Promo badge image Promo badge image Promo badge image Promo badge image

Prosztatagyulladás – tünetek, okok, kezelés

A prosztatagyulladás tipikus férfi betegség, különösen idősebb korban. Becslések szerint a férfi lakosság 2-10%-a érintett. A prosztatagyulladás tehát széles körben elterjedt betegség, és sok férfit érint. De hogyan lesz a prosztatagyulladás észrevehető, mik az okai, és ami a legfontosabb, mi segít prosztatagyulladás esetén?

Mi a prosztatagyulladás?

A prosztatagyulladás a prosztata gyulladása. A prosztata, amelyet prosztata mirigynek is neveznek, egy körülbelül gesztenye nagyságú szerv. A férfiak alhasában, a húgyhólyag és a húgyutak közelében helyezkedik el. Általában nem okoz semmilyen problémát, és egyáltalán nem észrevehető. Ha begyullad, akkor már más a helyzet.

Prosztatagyulladas

Az akut prosztatagyulladást általában baktériumok okozzák. Az akut prosztatagyulladást erős tünetek kísérik, így az érintett férfi érezni fogja a betegség egyértelmű jeleit. Ezek közé tartozik a vizeléskor jelentkező erős fájdalom, a láz, a hidegrázás és az általános testi gyengeség.

Ha az akut prosztatagyulladást nem kezelik időben vagy nem sikerül sikeresen kezelni, krónikus prosztatagyulladássá alakulhat. Ha a prosztatagyulladás több mint 3 hónapig fennáll, krónikus prosztatagyulladásnak tekintjük. Ebben a stádiumban a betegség kevésbé feszült. A tünetek gyakran mindennapos zavaróvá tényező válnak, de kevésbé súlyosak. A betegség súlyos jelei, mint például a láz, ritkák. A fájdalomérzet is gyengébb, mint az akut prosztatagyulladás esetén. Tartósságuk miatt azonban frusztrálóak és kellemetlenek a krónikus prosztatagyulladásban szenvedő férfiak számára.

Vannak olyan esetek, amelyeknél sem a vizeletben, sem az ejakulátumban nem mutatnak ki bakteriális fertőzést. Ezekben az esetekben a prosztatagyulladás oka továbbra is tisztázatlan. A diagnózis ezért nem bakteriális krónikus prosztatagyulladás, amely krónikus kismedencei fájdalom szindróma néven is ismert. A prosztatagyulladás nem bakteriális formája a leggyakoribb.

Végül létezik a prosztatagyulladás tünetmentes formája is. Ez olyan prosztatagyulladás, amely semmilyen panaszt nem okoz. Ezekben az esetekben a gyulladás jeleit általában véletlenszerű diagnózisként állapítják meg, például egy termékenységi vizsgálat vagy egy megelőző ellenőrzés során.

A prosztatagyulladás tünetei

A prosztatagyulladás tünetek nélkül is jelen lehet. Ezt nevezzük tünetmentes prosztatagyulladásnak. Általában véletlenszerűen diagnosztizálják, pl. ha biopsziát végeztek a megnagyobbodott prosztata vizsgálata érdekében. Ha a prosztatagyulladás klinikailag jelentkezik, panaszokat okoz. Ezek közé tartoznak:

 • Vizelési problémák, pl. fájdalom és égő érzés
 • Gyakori vizelési inger
 • Ejakuláció utáni fájdalom
 • Fájdalom a pénisz, a gát, a végbélnyílás, a herék és a lágyék területén

A tünetek egy része hasonlít más betegségek tüneteihez, például a hólyaghurutéhoz. Ezért ha a panaszok gyakrabban vagy hosszabb ideig jelentkeznek, hasznos, ha egy szakember segít megkülönböztetni őket.

A prosztatagyulladás okai

Mint már említettük, a prosztatagyulladás különböző formáinak különböző okai lehetnek. A prosztatagyulladások mintegy 10 százalékának bakteriális oka van. Ezek a baktériumok többféle módon is bejuthatnak a prosztatába. Ez történhet a véráramon, vagy a húgyutakon keresztül, illetve a szomszédos szervekből is átterjedhetnek a baktériumok. A bakteriális prosztatagyulladás lehetséges okai például az escherichia coli baktérium, amelyek természetes módon minden ember bélrendszerében jelen vannak. Más fertőzések vagy nemi betegségek is átterjedhetnek a prosztatára. Mivel az antibiotikumok viszonylag rossz hatással vannak a prosztataszövetre, az akut bakteriális kolonizáció krónikus fertőzéssé alakulhat. Még mindig nincs orvosi magyarázat arra, hogy az immunrendszer miért nem képes magától meggyógyítani a prosztatagyulladást, mint néhány más fertőzést. A krónikus kismedencei fájdalom szindróma esetében a pontos okok még nem tisztázottak. Léteznek különböző realisztikus elméletek, de egyiket sem sikerült még egyértelműen bizonyítani. Néha anatómiai okok is hozzájárulhatnak a prosztatagyulladás kialakulásához. Például a húgyutak szerkezete korlátozhatja a vizelet áramlását a húgyhólyagból, és így különböző orvosi problémákat okozhat a húgyutakban, beleértve a prosztata gyulladását vagy fertőzését. Pszichológiai okok is szerepet játszhatnak a prosztatagyulladás kialakulásában, de ez nem jelenti azt, hogy a prosztatagyulladás kizárólag pszichológiai probléma.

A prosztatagyulladás kockázati tényezői

A prosztatagyulladás kialakulásának léteznek ismert tényezői, de nem minden tényező ismert 100%-ban. Egyes embercsoportoknál nagyobb a prosztatagyulladás kialakulásának kockázata, különösen olyan esetekben, mint pl:

 • 1-es és 2-es típusú cukorbetegség
 • Általánosan legyengült immunrendszer
 • Immunszuppresszív gyógyszerek szedése
 • Hólyagkatéter
 • Nemi betegségek
 • Prosztatamegnagyobbodás
 • Alkoholfogyasztás

A prosztatagyulladás diagnózisa

Ha az említett tünetek jelentkeznek, a helyes lépés egy urológus felkeresése. Az urológusok ki tudják zárni a tipikus tünetekkel járó egyéb okokat, például a hólyaghurutot, és speciális vizsgálatokat végeznek, ha prosztatagyulladás gyanúja merül fel. Ide tartozik például a digitális rektális vizsgálat. Ezt ambulánsan és érzéstelenítés nélkül végzik, mivel szinte fájdalommentes. Ezt követi a laboratóriumi vizsgálat, hogy szükség esetén ki lehessen mutatni a baktériumokat. Legtöbbször az elsődleges vizeletet, a középsugaras vizeletet és a prosztata formáját vizsgálják a prosztatamasszázs előtt és után. Néha az ejakulátumot is megvizsgálják a kórokozók miatt. De még ha ez a vizsgálat negatív eredményt is mutat – mert lehet nem bakteriális prosztatagyulladás is -, az orvos felállíthatja a prosztatagyulladás diagnózisát, és ennek megfelelően kezelheti. A vizeletáramlást is meg lehet mérni, és ezáltal meg lehet határozni a PSA-értéket. Ez segít a húgyúti szűkület, valamint a prosztata esetleges rosszindulatú megbetegedésének felismerésében – vagy kizárásában.

A prosztatagyulladás kezelése

A prosztatagyulladás kezelésének módja nagymértékben függ a betegség adott típusától. Akut prosztatagyulladás esetén a legfontosabb kezelés az antibiotikumok szedése.
Általában elegendő a 10 napon át tartó kezelés. Krónikus prosztatagyulladás esetén azonban általában lényegesen hosszabb kezelési időre van szükség. Mindkét esetben az azitromicin, ofloxacin, ciprofloxacin, doxiciklin és eritromicin antibiotikumokat alkalmazzák. Tünetmentes prosztatagyulladás esetén nincs szükség kezelésre. Egyéb terápiás lehetőségek közé tartozik az 5α-reduktáz gátlók, például a dutaszterid és a finaszterid, a pentozán-poliszulfát, valamint a növényi gyógyszerek alkalmazása. A prosztata műtéti eltávolítása csak nagyon súlyos és ritka esetekben jöhet szóba.

Prosztatagyulladas-kezelese

> Tudjon meg többet a REGEN50 hatásairól és 100%-ban természetes összetevőiről.

Hogyan gyógyítsuk a prosztatagyulladást antibiotikumok nélkül?

Sok férfi kíváncsi arra, hogy természetes gyógymódokkal tudnak-e segíteni magukon. A természetes gyógymódok fő előnye, hogy általában kevesebb mellékhatásuk van, mint a vényköteles gyógyszereknek. Különösen a tökmag ígér enyhülést mellékhatások nélkül. A fűzfű, kivonat vagy tea formájában, szintén hasznosnak bizonyult. A melegség érzete, például cseresznyemag párna segítségével, és a fájdalomcsillapítók tüneti segítséget nyújthatnak – különösen az akut típus esetén. A fájdalomcsillapítókat nem szabad hosszú távon, orvosi konzultáció nélkül szedni.

Hogyan segíthet a Regen50 prosztatagyulladás esetén?

A Regen50 különböző, 100%-ban természetes hatóanyagok kombinációját tartalmazza, amelyek segíthetnek a prosztatagyulladás enyhítésében. A hatóanyagok segítik a prosztata regenerálódását, és hosszú távú pozitív hatást fejtenek ki. A Regen50-ben található tökmag különösen hasznos a prosztatagyulladás fenállása alatt és után, de a szabalpálma kivonat, az afrikai szilvafa kivonat, a cink, a magnézium, valamint a C-, E- és B6-vitamin is erősítik a prosztatát. Enyhülés vagy akár teljes gyógyulás is lehetséges. Orvosi konzultáció után a Regen50 antibiotikum-kezeléssel egyidejűleg is szedhető. A prosztatagyulladás megszűnte után a Regen50 alkalmazása segíthet az újbóli kialakulás megelőzésében. A Regen50 más kellemetlen prosztatabetegségek, például a prosztatamegnagyobbodás vagy a rák esetén is megelőző hatású. A prosztata egészségére gyakorolt minden előnye mellett a Regen50 a libidó növelése esetén is hasznos.

> Ellenőrizze az árakat, és rendelje meg a REGEN50-et.

Secure Payment

EGYSZERŰ VÁSÁRLÁS & BIZTONSÁGOS FIZETÉS

Egyszerű rendelés, diszkrét vásárlás és biztonságos fizetés. 〉 Tovább...

delivery

INGYENES ÉS DISZKRÉT SZÁLLÍTÁS

A 26.300 Ft feletti rendelések esetén a szállítás ingyenes. Minden termék diszkrét csomagolásban érkezik. 〉 Tovább...