RENDELÉSEK ÉS INFORMÁCIÓK
info@regen50.hu

Ha merevedési zavarról, azaz impotenciáról van szó, számos pszichológiai tényezőt figyelembe kell venni, például partnerével, családjával, munkahelyi kollégáival fennálló kapcsolatait.

Az orvosok időnként elfelejtik, hogy az egészséges és merev erekció elérésének képessége nemcsak prosztata megbetegedésekkel köthető össze. A pszichológiai problémák szintén a merevedési gondok (merevedési zavar) gyakori okai közé tartoznak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyógyszeres kezelés nem elég, az orvosoknak beszélnie kell a pácienssel az elvárásaikról, a stresszről, a partnerkapcsolatairól, munka- és/vagy családi problémáiról, mivel ezek mind befolyásolhatják a szexuális funkciókat.

PSZICHOSZEXUÁLIS TERÁPIA

A stressz szorosan összefügg a merevedési zavarral.

Rendkívül fontos a stressz kivizsgálása, mivel a stressz csökkenti az 5. típusú foszfodieszteráz inhibitorok és a természetes étrendkiegészítők hatását. Azon betegek esetében, akiknek valamilyen alapvető pszichológiai problémája van, a pszichoszociális terápiát szakértőknek kell elvégezniük, és a partnert is be kell vonni a kezelésbe. Ez a terápia magában foglalhatja az otthon elvégzendő gyakorlatokat is, amelyek mindkét partnert nyitott kommunikációját igénylik.

PÉNISZGYŰRŰ

Bizonyos betegek esetén a péniszgyűrű is hasznos terápia lehet. Általában olyan férfiak használják, akiket nem érdekli a prosztata kezelése, hanem csak a lehető leggyorsabban akarják elérni az erekciót gyógyszerek vagy természetes étrendkiegészítők használata nélkül. Bizonyos férfiak számára a péniszgyűrű használata (amely az erekció során a vért a péniszben tartja) megszokottá válhat szexuális aktus közben, különösen akkor, ha könnyen kezelhetőnek bizonyul, és hasznos módszer lehet a merev erekció elérésére.

Ezenkívül vibrátor (a pénisz végén) használata is elősegítheti az erekciót, a pénisz merevségét és az erekció időtartamát.

TERMÉSZETES ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐK

Mivel tény, hogy az impotencia gyakran prosztataproblémákat, megnövekedett prosztatát, a libidó és az életerő elvesztését okozhatja, az új speciális étrendkiegészítők több téren fejtik ki hatásukat.

A Legújabb tanulmányok kimutatták, hogy a természetes étrendkiegészítők hasznosak lehetnek a hosszú távú gyógyulás során, valamint enyhe és közepes intenzitású merevedési zavar és impotencia esetén, amelyek befolyásolják a libidót és a vitalitást. A kiváló minőségű természetes étrendkiegészítők (például az EU-ban gyártottak), amelyek a prosztata egészségére és a merevedési zavarra hatnak, általában nem okoznak mellékhatásokat és vény nélkül kaphatók. Azok a leghatékonyabb étrendkiegészítők, amelyek a következő összetevőket tartalmazzák: szabalpálma, csalángyökér, tökmag, afrikai szilvafa, maca, likopin, L-arginin, cink, magnézium, B6-, E-, C-vitamin, indiai tömjénfa.

PÉNISZPUMPÁK

A péniszpumpa szintén érdekes megoldás lehet, és a betegek arról számoltak be, hogy nagyon elégedettek az eredményekkel, ha merevebb erekcióról van szó. Ez a megoldás nagyon sikeres és a leggyakoribb panasz az, hogy “az erekció más” és természetellenes érzés. Fontos azonban megjegyezni, hogy a péniszpumpák nem kezelik a prosztataproblémákat.

PÉNISZIMPLANTÁTUM

Ezenkívül bizonyos esetekben egy pénisz implantátumot vagy külső pénisz protéziseket kell alkalmazni, amelyek beültetése manapság meglehetősen kifinomult módon történik. A férfiak partnerei arról számoltak be, hogy a nemi közösülés során nem vették észre, hogy a férfinak nem „természetes” volt az erekciója. Ehhez a megoldáshoz konzultálnia kell orvosával.

Intrakavernális injekciók

A prosztaglandin injekciók (intrakavernális injekció formájában) a gyógyszeres kezelés második lépéseként javasolhatók. A lehetséges gyakori mellékhatások miatt ezt a kezelést általában kerülni kell.

Az egészséges életmód és az egészséges ételek fogyasztása, valamint a rendszeres testmozgás szintén nagyon fontosak a prosztata és a pénisz általános egészsége szempontjából. A megfelelő és kiegyensúlyozott táplálkozás és az olyan étrendkiegészítők (vitaminok) alkalmazása, amelyek bővelkednek a kiváló minőségű összetevőkben, fontos tényezők a prosztata betegségeinek, például a prosztata megnagyobbodásának megelőzésében és az egészséges erekció elérésében.

A természetes étrendkiegészítőknek tartalmazniuk kell: szabalpálmát, csalángyökeret, tökmagot, afrikai szilva, macát, likopint, L-arginint, indiai tömjénfát és a következőket:

C-, E- és B6-vitamin

A vitaminok az emberi test megfelelő működésének egyik legfontosabb elemei, így rendkívül fontosak a prosztata betegségek kezelésében és a merevedési zavar megelőzésében is.

A B6-vitamin csökkenti a kromoszomális töréseket, ezáltal automatikusan csökkenti a prosztatarák kockázatát. Amellett, hogy számos egészségügyi előnye van, a C-vitamin pozitív hatással van a prosztata és az merevedés kialakulására is, mivel erősíti az immunrendszert és az antioxidáns aktivitást. Köztudott, hogy az E-vitamin javítja a vérkeringést és jótékony hatással van a véráramra, ezért gyulladásgátló hatással rendelkezik, és pozitívan elősegíti a prosztata betegségek és a merevedési zavar megelőzését. Ez a három (3) vitamin megtalálható a naponta fogyasztott ételekben is, de természetes étrendkiegészítők formájában, kapszula vagy tabletta kiszerelésben is alkalmazhatók.

Magnézium

A magnéziumot gyakran kötik össze a szív-és érrendszerre, valamint a csontok egészségére gyakorolt pozitív hatással. Számos tanulmány kimutatta, hogy a magnéziumbevitel hatékony a prosztata megbetegedések és az merevedési zavar kezelésében is. Ha rendszeresen, egészséges adagokban szedi, rendkívül pozitív hatással lehet bizonyos típusú prosztataproblémák kezelésre során, beleértve a megnövekedett prosztatát és prosztatagyulladást.

Cink

Bár kissé szokatlan lehet, a cinkhiány is okozhat prosztata megbetegedéseket, és befolyásolhatja a férfiak képességét az egészséges és merev erekció elérésére. Építsen be étrendjébe cinkben gazdag ételeket, ilyenek a hal, a teljes kiőrlésű gabonafélék, a húsok és a bab.

MEGJEGYZÉS:

A minőségi természetes étrendkiegészítőkkel kapcsolatban fontos, hogy azokat válasszuk, amelyek bizonyítottan hatékonyak. Sajnos ezt néha nehéz felismerni, hacsak nem olyan megbízható személy javasolja, aki használta a terméket. A minőségi termék kiválasztásának legjobb módja azonban az, ha biztos abban, hogy a terméket az EU-ban gyártják, hogy a terméket a nagyobb gyógyszertárakban és minőségi online áruházakban is meg lehet vásárolni, és hogy a lehető legtöbb felsorolt összetevőt tartalmazza.